MONKIDS™ – Apbra hudvård för barn

 

NOMINERAD SVENSKA DESIGNPRISET 2017 
DESIGNPRISET FÖRPACKNING 

BIDRAG: 3B – Identitet – Förpackning
KUND:
Acrilex Egenvård
UPPDRAD: Sätta färg och form på en nytänkande barnproduktserie i tiden, Monkids™

MONKIDS är en ny och medveten hudvårdsserie för barn. Produkterna är ekologiska, svensktillverkade och innehåller naturliga ingredienser. Uppdraget bestod i att ta fram en unik förpackningsdesign som tilltalar både barn och vuxna. Primärt lanseras tre produkter men designen ska även fungera på fler produkter, både inom hudvårdskategorin men också inom andra kategorier som exempelvis kosttillskott.

MONKIDS grafiska formspråk ska attrahera både barn och föräldrar. Barnen av dess lekfulla karaktärer och färger, föräldrarna av det moderna och stilrena formspråket. Monkids är en produkt man gärna har framme i badrummet. Karaktärerna, de tre busiga och lekfulla aporna, är baserad på de klassiska ”deaf, dumb & blind”-aporna. Här har de fått nya roller och mer vardagliga uppgifter som ”tvätta håret” (schampot), ”smörja ansiktet” (hudkrämen) och ”hålla ögonen fri från skum” (badskummet). Färgsättningen är iögonfallande och lite knasig. Precis som apor kan vara.

KUDOSTANKAR: Finns det några vi värdesätter mer än våra barn – Våra små lortgrisar, torrbollar och badkrukor? Nej, de förtjänar det bästa, speciellt när det kommer till något som så intimt som hudvård. Kvalitet måste gå före kvantitet. Monkids är ekologiskt producerad, med naturliga tillsatser och svensktillverkat. Kvalitet i hela produktionskedjan. Apviktigt tycker vi. Sen att de ser apfin ut i badrummet är en bonus.

#ekologiskt #naturligt #svensktillverkad #design #itiden